Een lach, een traan en een oorkonde!

‘We waren stíjf uitverkocht’ vertelt een glunderende voorzitter van het jubilerende koor Invasion Nico van Wouwen. Met het zweet nog op zijn voorhoofd van een dynamische uitvoering van de toegift ‘Rythm of Life’, neemt hij ondertussen complimenten van vertrekkende bezoekers in ontvangst. Het koor kan met een héél goed gevoel terugkijken op hun kleurrijke jubileumconcert waarmee op 5 november j.l. het 25-jarig bestaan werd gevierd. Een concert met een lach, een traan én een oorkonde.

Het verhaal start 25 jaar geleden toen op 6 juni het koor ‘Invasion’ werd opgericht. Dezelfde dag waarop in 1944 in Normandië de invasie plaatsvond; een gebeurtenis die de directe aanleiding is voor de naam van het koor.

Jubileumconcert

Om dit bijzondere jubileum knallend af te sluiten, is op 5 november een jubileumconcert georganiseerd in de Oosterkerk. Een dynamisch concert met kleurrijke kleding, licht en versiering. Met een programma als overzicht van nummers die de afgelopen 25 jaar zijn ingestudeerd en uitgevoerd. Met de twee solisten Maria en Anouschka Perdano, drummer Mark Eshuis, bassist Pieter Althuis en vaste begeleider op de vleugel Ton van Gool.

Muzikaal en sociaal

Muzikaal leider van Invasion is Hans de Wit. Hij is medeoprichter van het koor en hiermee getuige van de hele geschiedenis van het koor. “Het is een relatief klein koor met een optimale stemverhouding”, geeft hij aan. “Dat was een van de uitgangspunten en betekent dat ieder koorlid afzonderlijk zijn uiterste best moet doen om de stukken uit te voeren die we gezamenlijk uitkiezen en instuderen. Ik denk dat we tijdens het concert vele voorbeelden hebben laten horen van de betere koorarrangementen waaronder een Abba medley, ‘Ik heb je lief’ van Stef Bos met een solorol voor de altpartij, ‘Ken je mij’ maar ook popklassiekers zoals Bohemian Rhapsody en een puur klassiek werk in de vorm van Cantique de Jean Racin.

Het koor heeft vele kwaliteiten in huis en ik kan niet anders zeggen dat ik trots ben op deze mensen die – soms al op leeftijd – zoveel werk hebben verzet om dit concert tot een succes te maken. Maar we delen niet alleen succes en plezier. We delen ook verdriet en zorgen met elkaar. Veel lachen, af en toe een traan. The Rythm of Life.. “

Oorkonde

Naast muziek maken werd tijdens de generale repetitie aandacht besteed aan alle mensen die al 25 jaar lid zijn van het koor. Zij ontvingen een speld, een prachtige bos bloemen en een oorkonde.

Maar daar bleef het niet bij. Na de pauze ontving het hele koor een oorkonde van de gemeente Zoetermeer uit handen van burgemeester Michel Bezuijen. Hij genoot samen met zijn vrouw op de eerste rij zichtbaar van het spektakel en sprak bij de overhandiging zijn waardering uit voor het koor. Dat het nog maar véél van dit soort optredens mag verzorgen.

Reageren is niet mogelijk