Onder leiding van

Dirigent: Hans de Wit

Werd op 2 maart 1960 geboren in Willemstad. Hij begon zijn muzikale loopbaan in de harmonie/orkest-wereld, waar hij diverse blaasinstrumenten leerde bespelen. Vanaf zijn 9e jaar bezocht hij de Roosendaalse muziekschool waar hij de A, B en C diploma’s orgel cum laude behaalde, nog steeds een unicum in de geschiedenis van deze muziekschool. Daarnaast had Hans pianoles van de bekende pianist/dirigent Jan Vermeulen.

Op diverse concoursen was hij prijswinnaar, o.a. op het Nationaal jeugd-orgelconcours te Breda. Na zijn middelbare schoolopleiding ging hij aan het Rotterdams conservatorium studeren. Hij studeerde daar twee hoofdvakken: orgel bij Jet Dubbeldam en ensembleleiding/arrangeren bij Jan Eelkema (koordirectie), Jaap Koops en Arie van Beek (orkestdirectie), Jos v.d. Sijde (slagtechniek) en Bernard van Beurden (compositie / arrangeren). In diezelfde periode liep hij stage bij het beroemde Metropole orkest, dat onder leiding stond van Rogier van Otterloo. Bovendien behaalde hij de aantekening muziektherapie. Hans studeerde in zijn jaargang als beste af.

Reeds tijdens zijn studie deed Hans veel ervaring op als dirigent bij diverse koren, maar ook als medeorganisator en oprichter van diverse muziekprojecten. Voor verschillende projecten, ook internationaal, wordt Hans regelmatig gevraagd als gastdirigent op te treden. Zo is hij de afgelopen jaren gevraagd als gastdirigent bij het ICMF (International Church Music Festival) in Coventry (Engeland) en Bern (Zwitserland). Hier werkte hij samen met de wereldberoemde dirigent Sir David Willcocks.Hij heeft als dirigent meegewerkt aan een groot aantal CD-, DVD-, radio– en TV opnamen en er staan ruim 400 koor– en orkestarrangementen op zijn naam. Met zijn brede muzikale ervaring en enthousiasme is de muziekwereld verzekerd van een vakman die er alles voor doet het allerbeste uit een ieder te krijgen.

Hans is, naast dirigent van het Zoetermeers koor Invasion, momenteel ook dirigent van het Westlands Mannenkoor, Westlands Dameskoor, Breda’s Mannenkoor en Zoetermeers Dameskoor. Met deze koren en andere heeft hij, naast de verschillende nationale concerten, in vele landen en steden opgetreden; onder andere: Wenen, Bern, Praag, Londen, Coventry, Parijs, Verona, Milaan, Garda, Venetië, Weimar, Erfurt, Heidelberg, Toronto en omstreken, Brussel, Antwerpen, Keulen, Rothenburg en Barcelona.

Pianist: Ton van Gool

Ton van Gool

Ton van Gool speelt piano sinds zijn 8e jaar. In het dagelijks leven werkt hij als zelfstandig letselschade expert (www.letselschadeservice.nl), maar piano spelen bleef een grote hobby. Rond 1983 begon hij als begeleider van een koor en dit begeleiden heeft hem nooit meer losgelaten. Na ervaring bij een aantal koren, combo’s en een big band, stond Ton in 1997 mede aan de wieg van Invasion. Na 15 jaar Invasion zocht hij zijn uitdaging elders, maar het begeleiden van koren bleef trekken. Omdat ook de binding met Invasion sterk bleek, is de samenwerking vanaf 2015 weer hervat en zal Ton weer als vaste begeleider van Invasion optreden.

Naast Invasion is Ton ook actief als de vaste pianist van Orkest Collectief uit Zoetermeer.